home
crew
praktische info
fotoboek
faq
contact
cadeaubon

VERLOOP

1. Aanvang

Het team neemt ruim op voorhand contact op met de passagiers, waarbij een opstijgplaats, datum en tijdstip worden afgesproken. Het team zal de passagiers daar opwachten.

2. Briefing

De piloot zal een korte uitleg geven van wat een ballonvlucht juist inhoud. Hierbij zal hij uitleg geven betreffende het te varen traject (windrichting, snelheid,...)

3. Voorbereidingen treffen


De ballon, de mand en alle bijhorende apparatuur worden uitgeladen en gemonteerd. Hierbij worden alle veiligheidsregels in acht genomen.

4. Ballon opblazen

In eerste instantie wordt de ballon gevuld met koude lucht, door middel van een ventilator. Wanneer de ballon voldoende opgeblazen is, worden de branders ontstoken en zorgt de warme lucht voor de verdere opvulling van de ballon.

5. Lift off

Als de ballon gereed is om te vertrekken, mogen de passagiers instappen zodat de vlucht kan beginnen.

6. Vlucht

Tijdens de vlucht kan u genieten van het schitterende uitzicht. U heeft de mogelijkheid tot het nemen van foto's of het op film vastleggen van uw ervaringen. Tijdens de vlucht zal de piloot u uitleg geven over heteluchtballons, de vluchtgegevens en over het uitzicht waar u van geniet. Als u tijdens de vlucht vragen heeft, kunt u die gerust kwijt aan onze piloot. Hij zal hier met plezier op antwoorden.

7. Landing
Op het einde van de mooie vlucht gaat de piloot op zoek naar een geschikte landingsplaats. Hij zal zijn best doen om u een zo zacht mogelijke landing te bezorgen.

Na een veilige landing is het even wachten tot het volgteam ter plaatse is gekomen. De ballon zal dan weer snel en vakkundig worden gedemonteerd en in de aanhangwagen worden opgeborgen.

8. Diploma

Na de traditionele luchtdoop is het tijd om even na te genieten met een glaasje champagne. Tevens krijgt u dan een diploma uitgereikt, een erg leuk aandenken aan de vlucht.

9. Terugrit

Hierna wordt u in de volgauto teruggebracht naar de opstijgplaats en wordt er afscheid genomen.